Buurt verkennen

Een aantal tips om je te laten wennen aan je nieuwe omgeving:

  1. Is je werk ver uit de buurt van je nieuwe woning? Zoek een nieuwe baan bij jou in de buurt, zo leer je meteen nieuwe mensen kennen uit je omgeving.
  2. Wil je een nieuwe uitdaging? Zoek een nieuwe sport of hobby die jou aanspreekt in de buurt. Ook hier tref je vast heel gezellige mensen aan .
  3. Spreek met je (nieuwe) vrienden af om uit te gaan bij jou in de buurt. Zo leer je het uitgaansleven kennen in je nieuwe buurt.
  4. Ga langs bij je buren om ze te leren kennen. Beter een goede buur dan een verre vriend!
  5. Maak zelf leuke adreswijzigingen of laat ze bedrukt opsturen via internet, lekker makkelijk. Zo weet iedereen waar je woont en kunnen ze nog eens langskomen.
  6. Maak een fiets- of wandeltocht door je buurt en verken! Zoek bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde (goedkope) supermarkt en bushalte.
  7. Kijk welke routes het kortste zijn op internet naar je werk, je school en het winkelcentrum. Zo zie je ook nog eens wat van de buurt als je afsnijroutes en tussendoorweggetjes neemt.
  8. Ga een dag winkelen om te kijken welke winkels ze bij jou in de buurt hebben en welke winkels uniek zijn voor jouw stad. Kijk ook eens in de zijstraten of een blokje verder.
  9. Om jouw buurt/stad écht te leren kennen, kun je ook een wandeltocht met gids maken. Misschien een leuk familiekado?

Reacties