Verhuizing

Je hebt alle spullen en meubels die je nodig hebt gekocht en bij elkaar gesprokkeld. Nu wordt het tijd om die spullen, maar ook jezelf naar je nieuwe woning te verplaatsen! Hieronder een aantal tips:

  • Ruim je oude kamer al geruime tijd van te voren op om te kijken wat er weg kan of wat er mee gaat. Zo kun je spullen die je niet meer wilt, verkopen via bijvoorbeeld marktplaats.nl of een rommelmarkt. Je kunt ze ook gratis weggeven aan een tweedehandswinkel of via een gratis-af-te-halen Facebookpagina.
  • Moet je grote meubels nog ophalen bij verschillende locaties, regel dan een aanhangwagen of busje waarmee je alles in één keer kan ophalen. Als je meubels zelf bij een winkel komt ophalen, scheelt dit vaak bezorgkosten. Dit busje kun je natuurlijk ook gebruiken om de spullen van je oude kamer in één keer over te brengen naar je nieuwe woning.
  • Voor het verhuizen van je spullen kun je het beste verhuisdozen gebruiken. Deze kun je kopen bij bouwmarkten. Wil hierop besparen dan kun je ze ook lenen van vrienden/familie of je kunt dozen van de supermarkt gebruiken. Prop verhuisdozen niet overvol tot over de rand. Anders worden ze te zwaar en kun je ze niet meer opstapelen.
  • Kies een datum waarop je officieel naar je woning gaat verhuizen. Zo kun je je zelf maar ook andere mensen er mentaal op voorbereiden. Misschien wil je wel een laatste diner maken thuis of nog gezellig wat vrienden uitnodigen op je oude kamer voordat je je nieuwe huis gaat inwijden.
  • Als je het misschien nog wat onwennig of eng vind om voor het eerst in je nieuwe huis te gaan slapen, vraag dan aan een vriend of vriendin of die wil komen logeren.

Reacties