Inrichten

Vooral voor de vrouwen waarschijnlijk het leukste onderdeel, het inrichten van je eigen stekkie.

Inboedel

Je hebt veel spullen en meubels nodig als je op jezelf gaat wonen. Het helpt een stuk als je al een aantal spullen gehad hebt voor je uitzet, maar je zal zelf ook nog wel een aantal dingen moeten kopen. Check de ‘inboedellijst’ op de downloadpagina om er zeker van te zijn dat je straks niets mist in je woning.

Moodboard

Als je nog niet precies weet welke stijl je aan je woning wilt geven, maak dan een moodboard. Zoek in folders, tijdschriften en op internet naar leuke plaatjes van spullen, meubels en kleuren die je aanspreken. Plak ze bij elkaar op een vel papier en je krijgt een indruk van de sfeer die je wilt creëren in je huis. Je kunt je eigen moodboard ook online maken op bijvoorbeeld pinterest.com. Ook als app voor je mobiel, handig!

Juiste kleuren

Door kleuren in je huis te gebruiken bepaal je de sfeer. Kleuren hebben invloed op je humeur/stemming. Wil je juist een drukke en gezellige sfeer, of meer een ontspannende en rustige sfeer? Geel, rood en oranje zijn drukke, maar warme kleuren. Je wordt er energiek en vrolijk van. Blauw, groen en wit zijn meer de verfrissende en rustgevende kleuren. Hier kun je beter bij ontspannen.
Een ruimte met wit- en pasteltinten maakt de kamer meer ruimtelijk. Als je donkere kleuren gebruikt lijkt de ruimte kleiner, maar daardoor misschien ook gezelliger. Maak je het plafond donker, dan lijkt deze lager.

Tip: Als je nog een wasmachine, koelkast, tv of iets dergelijks nodig hebt, huur deze dan niet! Als je zo’n apparaat huurt moet je deze afbetalen mét rente. Je kunt dit soort apparaten goedkoop halen als ze in de aanbieding zijn of tweedehands. Meer financiële tips vind je op de pagina ‘Financiën’.

Reacties