De klusdag

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen en iedereen bij elkaar hebt getrommeld voor de klusdag kun je beginnen met klussen. Een aantal klustips:

  • Zorg voor genoeg eten en drinken voor de mensen die gaan meehelpen. Zet in ieder geval een koffiezetapparaat klaar en limonade. Altijd handig! Muziek is ook wel leuk tijdens het klussen.
  • Las genoeg pauzes in, klussen is erg vermoeiend. Zo kun je ook met elkaar overleggen en even het werk overzien.
  • Misschien wel een ouderwetse maar zeer handige tip: luister naar advies van je ouders. Die hebben veel ervaring en ze hebben het beste met je voor.
  • Als je je wanden wit wilt verven, koop dan muurverf van goede kwaliteit die goed dekt. Anders moet je de wanden soms wel twee of drie keer overdoen en dan moet je dus nog meer verf kopen.
  • Weet je niet zo goed welk gereedschap je moet aanschaffen voor het klussen? Bekijk de ‘checklist voor gereedschap’ op de downloadspagina. Dit is een handige basisinhoud voor een gereedschapskist.
  • Een duur item voor je woning zijn op maat gemaakte gordijnen. Een goedkope oplossing is luxaflex van bijvoorbeeld de Xenos of Ikea. Daarnaast kun je ook zelf gordijnen maken. Koop een leuke lap stof bij de stoffenwinkel of Ikea, een rails met ophangclipjes en een strijkstrip bij bijvoorbeeld de Hema. Knip de stof op maat en zorg ervoor dat je de onderrand kan omslaan om de plakstrip ertussen te strijken. Goedkoop, naar eigen smaak en lekker creatief!
  • Om je woning nog persoonlijker te maken, kun je ook een eigen muurschildering maken of een muursticker opplakken. Kijk bijvoorbeeld op whatsiblik.com voor inspiritatie van leuke muurstickers!

Tip: Veel mensen willen je een kado geven als je zegt uit huis te gaan. Vraag als kado een gereedschapskist met inhoud. Handig voor als je gaat klussen! (En natuurlijk voor gewoon in huis 😉 )

Reacties